Βιογραφικό

Η αγάπη μου για την Μουσική με οδήγησε από παιδί να μελετήσω πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της Μουσικής. Όμως τελικά, το καλό μου “μουσικό αυτί” με οδήγησε στον τεχνικό τομέα του πιάνου κι έτσι το 1991 εισάχθηκα στο London Guildhall University όπου σπούδασα Music Technology / Piano Technology.

Το 1994 αποφοίτησα ως κάτοχος πτυχίου Bachelor of Science στην ειδικότητα αυτή και είμαι ο μοναδικός – ως σήμερα – κάτοχος τέτοιου τίτλου στην Ελλάδα και απ΄ τους ελάχιστους στην Ευρώπη. Στις τελικές εξετάσεις χορδίσματος πέτυχα την υψηλότερη βαθμολογία του έτους μου και την δεύτερη καλύτερη των έως τότε ετών του τμήματος.

Αυτή η επίδοση με έφερε σε συζητήσεις με το κατάστημα της κορυφαίας εταιρίας πιάνων Bosendorfer στην New Bond Street του Λονδίνου, με την οποία εταιρία το Πανεπιστήμιο είχε συνεργασία. Τελικώς αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να ακολουθήσω την σταδιοδρομία που ονειρευόμουν ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Μετά το πέρας των σπουδών μου το 1994 έκανα την έναρξη των δραστηριοτήτων μου στην Ελλάδα και έκτοτε εργάζομαι αδιαλείπτως ως τεχνικός – χορδιστής πιάνων. Παράλληλα με το ελεύθερο επάγγελμα από το 1994 ως το 1998 εργάστηκα στο τμήμα πιάνων του μουσικού οίκου Διαμαντόπουλος ΑΕ, όμως από το 1998 και μετά εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Αγαπώ την Τεχνολογία Πιάνου και εκτός από επαγγελματική ενασχόληση είναι για μένα πηγή χαράς, hobby, πεδίο έρευνας και αιτία συνεχούς εξέλιξης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



Είχα την τύχη να μαθητεύσω δίπλα σε τεράστιες προσωπικότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας της Βρετανίας όπως ο Terry Pamplin και ο Dave Horn, αλλά και της ευρύτερης Μουσικής Τεχνολογίας όπως ο Lewis Jones, ο David Armitage, ο Jeremy Montagu κα.

Στην τεχνολογία πιάνου, αναγνωρισμένες και κορυφαίες μορφές του Pianoforte Tuners Association ήταν οι καθημερινές πηγές μου χαράς και γνώσης στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου: Robert Morgan, Dave Horn, Malcolm Mc Keand, J.P. Williams, Samantha Hewson κα.

Διδάχτηκα:

  • Ισοσυγκερασμένο χόρδισμα εξ΄ ακοής (με το αυτί), καθώς και τύπους συγκερασμένων χορδισμάτων (χορδίσματα εποχής).
  • Δομή, γεωμετρία, λειτουργία, προδιαγραφές όλων των τύπων μηχανισμών πιάνων (κινητά μέρη), καθώς και μεθοδολογία ρυθμίσεων και επισκευών αυτών.
  • Επισκευή σταθερών δομών πιάνου.
  • Τεχνολογία υλικών.
  • Τεχνολογία τσέμπαλου.
  • Στοιχεία ευρύτερης Μουσικής Τεχνολογίας.
  • Ακουστική – αλληλεπίδραση του πιάνου με άλλα μουσικά όργανα και
    συμπεριφορά του σε τύπους συναυλιακών χώρων.

Θεωρώ πως ακόμα και στον χώρο της Τεχνολογίας Πιάνου, όπου οι αλλαγές
δεν είναι ραγδαίες, είναι απαραίτητη η δέσμευση στην δια βίου μάθηση.
Έτσι, παρακολουθώ εκπαιδεύσεις υπό την αιγίδα του Pianoforte Tuners
Association, καθώς και ενημερώνομαι για ότι νέο από το Piano
Technicians Guild και άλλους φορείς.

Μη παραγνωρίζοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη και
προηγμένη τεχνολογία ήχου, έχω εκπαιδευτεί και ενσωματώσει στην
εργασία μου την χρήση εξελιγμένων συστημάτων και εφαρμογών ήχου, ώστε
να προσφέρω και την δυνατότητα “ηλεκτρονικού” χορδίσματος όπου αυτό
απαιτείται.

Η συνεχής απόκτηση γνώσης σε όλο το φάσμα της Τεχνολογίας Πιάνων,
είναι τρόπος ζωής για μένα – στους δε Διδασκάλους μου είμαι ευγνώμων.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ



Στα περισσότερα από τα 20 χρόνια παρουσίας μου στο χώρο έχω
συνεργαστεί με:

Studios ηχογραφήσεων τηλεοπτικά show θεατρικές παραγωγές συναυλιακούς χώρους φεστιβάλ συνεργασία με Δήμους και φορείς κορυφαίους σολίστ καθηγητές Μουσικής  Ωδεία και Μουσικές Σχολές σχολεία δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης σχολές χορού σπουδαστές πιάνου και εν γένει φιλόμουσους